جراحی مینی بای پس معده

مینی بای پس معده یا بای پس معده تک آناستوموزی، یک روش موثر و شناخته شده است که که روش ترکیبی اسلیو معده و بای پس کلاسیک معده است قسمت بالایی معده به لوله ای شبیه آستین تقسیم می شود و سپس به یک حلقه روده متصل می شود.

 

مینی بای پس معده را می توان به عنوان یک روش اولیه کاهش وزن استفاده کرد. همچنین می تواند در بیمارانی که قبلاً جراحی بالن معده یا اسلیو انجام داده اند اما در کاهش وزن ناموفق بوده اند یا دارای عوارض مرتبط با بالن بوده و تصمیم به جراحی دیگری گرفته اند نیز استفاده شود.

 

این روش برای بیمارانی که ریفلاکس یا سوزش شدید معده دارند مناسب نیست.

عمل جراحی مینی بای پس معده درست مانند جراحی بای پس کلاسیک است که معده به کیسه های بالایی و پایینی تقسیم می شود و روده کوچک تغییر مسیر می دهد. در این عمل قسمت بالای معده منگنه می شود تا یک لوله نازک (با حجم 30 تا 50 میلی لیتر) تشکیل شود. سپس این معده به حلقه ای از روده کوچک دوخته می شود و 150 تا 200 سانتی متر از روده باریک که دوازدهه نامیده می شود از مسیر گوارش خارج شده و به اصطلاح دور زده می شود . بقیه معده و قسمت بالایی روده کوچک در بدن باقی می ماند اما دیگر برای هضم غذا استفاده نمی شود.

 که باعث می شود هم مصرف غذا کاهش پیدا کند هم میزان جذب کالری دریافتی کاهش یابد.

 

روش مینی بای پس معده در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. مینی بای پس معده در برای اولین بار توسط دکتر رابرت راتلج در سال 1997  انجام شد .مینی بای پس معده سریع تر و از نظر فنی آسان تر است و در مقایسه با جراحی بای پس  کلاسیک معده، 2.9 درصد، عوارض کمتری دارد.

روش مینی بای پس معده محدود کننده و سوء جذب است. این بدان معنی است که این روش اندازه معده شما را کاهش می دهد و مقداری که می توانید بخورید را محدود می کند. این روش همچنین با دور زدن حدود 180 سانتی متر ابتدای روده کوچک، جذب غذا را کاهش می دهد. بای پس معده و مینی بای پس معده هر دو روش های سوء جذب و محدود کننده هستند.

چرا مینی بای پس معده ابداع شد؟

درمینی بای پس معده زمان جراحی کمتر است، همچنین روش آن ساده تر از بای پس کلاسک بوده و عوارض کمتری دارد. مطالعات اخیر نشان می دهد  که کاهش وزن مشابهی با بای پس کلاسیک دارد چه بسا برخی از مطالعات نشان می دهد که مینی بای پس معده ممکن است باعث کاهش وزن بیشتر شود و میزان عوارض کلی را در مقایسه با جراحی بای پس معده کاهش می دهد.

چه کسانی برای جراحی مینی بای پس معده مناسب هستند؟

افرادی که BMI بالاتر از 40 دارند

افراد با BMI 35 تا 40 به شرطی که درگیر بیماری های متابولیک مرتبط با چاقی یا مشکلات استخوانی ، مفصلی ستو ن فقرات و .. باشند

این افراد شامل افراد مبتلا به دیابت بسیار شدید، یا افراد بسیار چاق (بیش از 180 کیلوگرم) می شوند، زیرا نشان داده شده است که کاهش وزن در Mini Bypass معده کمی بیشتر است. جراح شما گزینه هایی را که به بهترین وجه با شرایط شما مطابقت دارد، بررسی می کند.

چه کسانی برای جراحی مینی بای پس معده مناسب نیستند؟

افرادی که نمی توانند از نظر ذهنی این آمادگی را در خود ایجاد کنند که برای رسیدن به سلامت و تندرستی نیاز است که سبک زندگی خود را تغییر دهند و عادات غذایی نادرست که هم سلامتی آنها را در خطر انداخته و هم باعث اضافه وزن و عدم تحرک و محدودیت فعالیت شده را کنار بگذارند.

افرادی که زیاد الکل مصرف می کنند یا سیگار می کشند و قادر به ترک آن حتی زیر نظر مشاور نیستند.

 

برخی از شرایط سلامت روان شامل اختلال پرخوری، سوء مصرف مواد، اختلالات اضطرابی، افسردگی شدید، اسکیزوفرنی و دوقطبی شدید، افراد پرخطر از نظر رابطه جنسی، می باشد که این بدان معنی نیست که این افراد نمی توانند جراحی کنند اما لازمه آن این است که قبل از جراحی حتما زیر نظر روانشناس درمان شوند و مجوز جراحی داشته باشند.

افرادی که چندین دارو برای این بیماری ها مصرف می کنند باید در نظر داشته باشند که چون میزان جذب در مینی بای پس معده کاهش چشمگیری دارد ممکن است داروهای مصرفی آنها هم کاهش اثر داشته باشند برای همین باید قبل از هر اقدامی اولویت  توسط پزشک جراح تشخیص داده شودو با توجه به شرایط فرد نوع عمل انتخاب شود.

 

روند بهبودی پس از مینی بای پس معده

کلا بهبودی پس از جراحی های لاپاروسکپی به مراتب بیشتر و سریعتر از جراحی های باز است.  پس از اتمام عمل، بیماران به مدت یک شب در بیمارستان تحت نظر هستند ف مگر اینکه فرد سابقه بیماری قلبی یا فشار خون بالا داشته باشد و نیاز باشد در CCU تحت نظر بیشتر باشد. در صورت عدم بروز عارضه بعد از این مدت ترخیص می شوید.

 

پس از بازگشت به خانه، یک برنامه غذایی جدی وجود دارد که باید آن را دنبال کنید. همچنین باید به توصیه های پزشک خود توجه کنید. شما باید برنامه تغذیه ای را که برای شما طراحی شده است دنبال کنید. به غیر از این غذاها نباید غذای دیگری مصرف کنید.

 

پس از جراحی باید حداقل 1 هفته استراحت کنید تا زخم های شما بهبود یابد و به تدریج به زندگی روزمره خود بازگردید. در هفته اول پس از جراحی باید روزانه به طور متوسط ​​20 دقیقه پیاده روی کنید و کم کم به یک ساعت در روز برسد و تا سه ماه بعد از جراحی از انجام ورزش و فعالیت های بدنی سنگین خودداری کنید.

مزایای مینی جراحی بای پس معده

مینی بای پس معده روشی موثری است،  که فواید بسیاری را برای شما به ارمغان می آورد.

 

ü    در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد دارای اضافه وزن، بیماری های ناشی از افزایش وزن از بین می رود.

ü    بهبودی و بازگشت به زندگی عادی در یک دوره کوتاه اتفاق می افتد.

ü    مانند سایر روش های جراحی چاقی، بیمار هیچ گونه کاهشی در توانایی بلع را تجربه نمی کند. علاوه بر این، در هنگام بلع با هیچ دردی مواجه نمی شود.

ü    این امکان وجود دارد که بیمار به مقدار کافی غذا مصرف کند.

ü    اثر این جراحی دائمی است.

ü    نتایج این روش قابل اعتماد است.

ü    تحقیقات نشان دهنده رضایت بالای بیماران است.

ü    پس از عمل، فتق داخلی از بین می رود.

این روش بسیار ساده تر از بای پس معده است و خطرات آن بسیار کم است

عوارض

  • عوارض مشابه جراحی بای پس معده است. شدت آنها از جزئی تا قابل توجه متغیر است.
  • عوارض جزئی شامل فتق در محل جراحی، زخم و عفونت های برش جزئی است.
  • عوارض عمده معمولاً در سه هفته اول پس از جراحی رخ می دهد. عوارض مهم شامل نشت خط اصلی، آمبولی ریوی است، اینها باید به سرعت توسط جراح شما مدیریت شوند. قبل از جراحی باید از خطرات و علائم و نشانه های این عوارض آگاه شوید
  •  

ü    در میان بیماران جوانتر، احتمال ریفلاکس  و خروج صفرا از روده کوچک وجود دارد.

 

 

عوارض بزرگتر نشت ، آمبولی ریه و تنگی آناستوموز است. این عوارض عمده معمولاً بعد از هفته سوم ظاهر می شوند.

 

علائم این عوارض لرزش، استفراغ، حالت تهوع شدید و از دست دادن هوشیاری است. اگر این شرایط راداشتید  و شدت آنها در حال زیاد شدن بود باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

 

جدای از این عوارض، نشت روده، سنگ کیسه صفرا، حالت تهوع، سندرم دامپینگ، کم آبی بدن، سوء هاضمه، هیپوگلیسمی( افت قند) ، کمبودهای تغذیه ای، تنگی آناستوموز و خونریزی محتمل است.

  

تغذیه بعد از مینی جراحی بای پس معده

رژیم غذایی که باید بعد از جراحی مینی بای پس معده رعایت کنید:

 

ابتدا باید با مایعات شروع کنید، سپس به سراغ پوره ها و غذاهای نرم بروید و به تدریج اجازه مصرف مواد جامد را خواهید داشت.

در طول رژیم باید کاملاً صبور و ثابت قدم و با اراده باشید. به ویژه، باید قوانینی را که توسط متخصص تغذیه تعیین شده است، رعایت کنید.

به منظور جلوگیری از سوءتغذیه، کمبود B12، ویتامین D، آهن، کلسیم و فولات باید مرتب ازمایش  شود. در مواردی که هر گونه کمبود دیده دشود، استفاده از مکمل ها ضروری است.

سندرم دامپینگ یکی از عوارض جراحی است که می توانید با آن مواجه شوید. بنابراین، اجتناب از تمام غذاها و نوشیدنی های حاوی قند بسیار مهم است.

باید عادات خود مانند الکل و سیگار را کنار بگذارید. این عادات هم بر سلامتی شما تأثیر منفی می گذارد و هم سرعت بهبودی شما را در سال های اول کاهش می دهد. از سوی دیگر، الکل برای رژیم غذایی شما مناسب نخواهد بود زیرا حاوی کالری بالایی است.

شما باید هر 3 ماه یک بار برای معاینه بروید تا شرایط جسمانی و سلامت خود را آزمایش کنید.

شما باید طبق توصیه پزشک و با توجه به نتایج آزمایش از مولتی ویتامین ها استفاده کنید.

شما باید یک رژیم غذایی غنی از پروتئین را دنبال کنید. از آنجایی که هضم پروتئین دشوار است، شما را سیر نگه می دارد.

چگونه خطرات جراحی مینی بای پس معده را کاهش دهیم؟

اول از همه باید پزشک خود را هوشمندانه و با تحقیق انتخاب کنید تا با عوارض احتمالی بعد از عمل مواجه نشوید. یک پزشک متخصص و با تجربه برای شما اهمیت حیاتی دارد زیرا تخصص پزشک شما مستقیماً بر احتمال بروز عوارضی مانند نشت، عفونت یا سایر عوارض مشابه تأثیر می گذارد.

 

علاوه بر این، پس از جراحی چاقی باید به رژیم غذایی خود توجه کنید. شما باید از مصرف غذاهای شیرین، فست فود و هر نوع غذای ناسالم خودداری کنید. شما باید عادات غذایی قدیمی خود را کنار بگذارید. همچنین به یاد داشته باشید که با نوشیدن آب زیاد، احتمال کم آبی بدن کم می شود.

 

برای اینکه با مشکلی در زخم ها مواجه نشوید، باید محل برش را با دقت تمیز کنید. باید مراقب خشک نگه داشتن این ناحیه باشید. در غیر این صورت، عفونت، تورم یا خونریزی اجتناب ناپذیر خواهد بود.

 

استعمال دخانیات و مصرف الکل نیز عوارضی را به همراه خواهد داشت. استعمال دخانیات سرعت بهبودی شما را کاهش می دهد و باعث می شود در دراز مدت نشت و زخم گوارشی ایجاد شود. الکل به همین ترتیب بر بهبودی شما تأثیر می گذارد ، الکل همچنین باعث کاهش جذب آب در بدن می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *